Службени гласник – 2021. г.
18. фебруара, 2021.
Извор добио 1.700 KМ од Министарства здравља и социјалне заштите
19. фебруара, 2021.

Група радника Дома здравља данас прима вакцину против вируса корона

Група од осам радника Дома здравља Србац данас је отпутовала у Сремску Митровицу гдје ће примити вакцину против вируса корона.

Директор Дома здравља, Мирко Стојић, рекао је да су ово први грађани србачке општине који ће примити ову вакцину, што је почетни корак ка путу обезбјеђења колективног имунитета.

„Након што је Влада Републике Српске у сарадњи са Владом Србије осигурала око пет хиљада вакцина за раднике јавних здравствених установа у Српској, пријавио се одређен број радника из нашег Дома здравља који су показали интерес да путују у Сремску Митровицу. Било је више пријављених али су на крају одустали из приватних или неких других разлога“, рекао је Стојић.

Он је изразио наду да ће до краја фебруара стићи планирани контигент вакцина за Републику Српску, што је и најављено из ресорног министарства, како би се ушло у фазу брзе вакцинације.

„Уколико Република Српска добије свих 400 хиљада доза вакцина, колико је и наручено, очекујем да бисмо за мјесец-два могли постићи колективни имунитет“, сматра Стојић.

Он додаје да је епидемиолошка ситуација у Српцу за сада стабилна и да нема значајнијег пораста броја обољелих.

„Врхунац пандемије у Српцу је био крајем октобра и почетком новембра а сада смо ушли у мирнију фазу и надамо се да ће тако остати. Радимо PCR тестове оним пацијентима за које се укаже потреба, а вршимо такође серолошке и брзе тестове. Наша амбуланта за респираторне инфекције свакодневно је отворена, а све нас радује смањен број долазака“, рекао је Стојић.

Comments are closed.