Ансамбл Лијевче учествовао на фолклорној манифестацији у Линцу
7. октобра, 2019.
Почело асфалтирање пута од Шешковаца до Мартинца
8. октобра, 2019.

Први дан Дјечије недјеље у Српцу: Начелник Млађан Драгосављевић уручио кључ града

На градском тргу у Српцу данас је почело обиљежавање Дјечије недјеље која ће трајати до 11. октобра под слоганом ”Моја седмица, моја година“.

Учешће у бројним догађајима који су планирани наредних дана узеће више стотина малишана из цијеле србачке општине.

Почетак манифестације озваничен је предајом кључа града кога је дјечаку Сергеју Kаурину из Српца, уручио начелник општине Млађан Драгосављевић.

„Ово је једна од најљепших манифестација у Српцу јер наглашава важност дјеце за нашу локалну заједницу и потребу поштовања њихових права. Трудимо се да стварамо услове како би дјеци у нашој општини било што љепше а вјерујемо да ће и они једног дана, када се нађу у нашој улози, водити Србац ка бржем развоју и зато не сумњам у нашу свијетлу будућност“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он је додао да је локална управа организацијом ове манифестације дала свој допринос поштовању дјечијих права и уважавању њихових потреба.

Бројни малишани из Дјечијег вртића “Наша радост” данас су истакли своја права на транспарентима и цртали цртеже кредом у боји, а организована је и симболична трибина на којој су такође истакли своја права.

Малишани двије старије вртићке групе данас су посјетили и просторије Општинске управе гдје су их угостили сви начелници одјељења који су им објаснили процес рада у локалној администрацији, а имали су прилику и да обиђу шалтер салу гдје су се увјерили на који начин се подносе грађански захтјеви и друга важна питања.

Малишане је пригодним ријечима испред зграде општине данас поздравио и замјеник начелника Драган Микић.

За присутну дјецу и грађане одржан је и краћи наступ ритмичке секције ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац а одржан је и дефиле ученика ове школе од првог до деветог разреда који су се прошетали градом користећи своја обиљежја у складу са тематиком Дјечије недјеље и тако указали на потребу поштовања дјечијих права у складу са Међународном конвенцијом о правима дјетета.

Дјечија недјеља обиљежена је и у другим школама широм наше општине, а између осталог и у подручној школи „Доситеј Обрадовић“ у Kукуљама гдје је наш прослављени спортиста из Српца, Бранко Граховац, одржао едукацију за малишане говорећи им о својој успјешној фудбалској каријери и значају бављења спортом.

Дјечија недјеља се наставља у уторак 8. октобра када ће бити организована посјета основаца Радио Српцу, показна вјежба Црвеног крста на платоу испред општине, предавање представника Центра за социјални рад у школама на тему: „Упознавање са правима из дјечије заштите, породичног права и социјалне заштите“, изложба ученичких радова испред ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац и друге активности.

 

Comments are closed.