Током викенда 11 новозаражених вирусом корона и један смртни случај
27. септембра, 2021.
Филмови „Тома“ и „Мали шеф 2“ стижу у Србац
27. септембра, 2021.

Првачићи упознати са кампањом „Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“

Првачићима у Основној школи „Јован Јовановић Змај” Србац ових дана су подијељени руксаци са везицама и одштампаним мотом кампање: „ Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“ коју организује Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са компанијом М:тел и уз подршку Министарства саобраћаја и веза РС, Агенције за безбједност саобраћаја РС и Ауто-мото савезом РС.

С првим данима нове школске године, снажна и емотивна порука „Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“ представља обраћање свим учесницима у саобраћају, а нарочито возачима. Употреба мобилних телефона током вожње може бити један од главних фактора у ометању возача и може утицати на повећање могућности настанка саобраћајних незгода са озбиљним посљедицама. Тако је употреба мобилних телефона током вожње једнако опасна као и вожња под утицајем алкохола.

Ова кампања је активна током септембра, јер је то мјесец када почиње нова школска година и када је потребан додатни опрез у саобраћају, нарочито када је у питању безбједност најмлађих.

 

Comments are closed.