Служен парастос за погинуле борце из Жупског Разбоја
8. јуна, 2020.
Расписан јавни позив за суфинансирање јавних потреба у култури
9. јуна, 2020.

Протосинђел Теофил добио вриједно признање

У склопу престижне манифестације под називом “Вечерњаков печат“ која је по 19. пут одржана истовремено у неколико градова БиХ и ширем региону, настојатељ манастира Осовица, протосинђел Теофил добио је вриједно признање и награду у категорији „Подухват године“ за чување иконе Пресвете Богородице Тројеручице у манастиру Осовица, који је обновљен након 300 година.

„Веома сам изненађен јер је за мене ово било неочекивано признање. Сматрам да има пуно заслужнијих људи за подвиг године, али ћу ово признање подијелити са осталим свештеницима и вјерујућим српским народом овог краја који долази у манастир Осовица кога сада чува Пресвета Богородица Тројеручица“, рекао је протосинђел Теофил.

Икона Пресвете Богородице Тројеручице у манастир Осовицу стигла је из Свете царске лавре манастира Хиландар 2016. године као благослов братства Хиландара.

Манастир Осовица освештао је његова светост патријарх српски Иринеј 25. јула 2017.године уз саслужење епископа бањалучког Јефрема, владике милошевског Атанасија, бихаћко-петровачког Сергеја и митрополита загребачко-љубљански Порфирија. У комплексу манастира се налазе три цркве посвећене Благовијестима Пресвете Богородице,Светом Прокопију и Николају.

Comments are closed.