Промовисана књига о историјском путу Слоге и србачког фудбала у протеклих 75 година
18. децембра, 2021.
Србачки полицајци проводили кампању „Буди опрезан – оружје није играчка“
20. децембра, 2021.

Промоција романа „Сужањ“ ауторке Лидије Жарић у петак 24. децембра у Српцу

Народна библиотека Србац организује у петак 24. децембра промоцију књижевног првенца Лидије Жарић из Добоја под називом „Сужањ“.

Промоција ће се одржати у сали Скупштине општине Србац са почетком у 18 часова.

У роману се говори о животу главне јунакиње Бојане Мартић и страдању богате породице у ратно и поратно вријеме Другог свјетског рата. Иако је писан на основу истинитих ликова и догађаја који су се збили у Kожухама на Требави, роман у себи носи универзалност у опису страдања породица због идеолошке припадности и одличан је приказ људских односа, обичаја и начина живљења у то вријеме на простору Требаве.

Ради се о животној причи, односно животној трагедији сроднице ауторке књиге, која је имала страховито тежак и трагичан живот условљен историјским околностима и дешавањима на нашем подручју у 20. вијеку. Та жена је била сужањ. Она је била роб, односно заточеник своје судбине.

Лидија Жарић је позната добојска новинарка и актер бројних културних догађаја у овом граду на три ријеке. Дугогодишње бављење новинарством помогло јој је при писању овог романа кога је издала добојска Народна библиотека.

 

 

 

Comments are closed.