“Љубав на лесковачки начин” у сриједу 27. фебруара у Српцу
23. фебруара, 2019.
Основци шаљу радове на тему правилне и безбједне вожње бицикла
25. фебруара, 2019.

Промоција књиге „Божићне приче“ у сриједу 27. фебруара у Бањалуци

У вијећници Културног центра Бански двор у Бањалуци у сриједу 27. фебруара биће промовисана збирка приповиједака „Божићне приче“ аутора Бранке Санчанин из Српца са почетком у 19 часова.

О књизи ће поред аутора говорити др Синиша Видаковић, професор Kрсто Чавор и библиотекар Славица Репић, док ће модератор књижевне вечери бити Kаролина Станишљевић.

Kњига „Божићне приче“ на овај начин наставља свој животни пут након што је прву промоцију имала у јулу прошле године у Дому културе у Српцу када је представљена пред више од 400 посјетилаца што је била једна од најпосјећенијих промоција неког књижевног дјела у Српцу.

Аутор књиге Бранка Санчанин каже да је пресрећна што ће имати прилику да књигу представи и пред бањалучком публиком у којој ће, по њеним ријечима, бити не само њени пријатељи, већ и умјетници из региона.

„Очекујем да ми се на књижевној вечери придруже бројни писци и сви они са којима сам провела дио свог живота, учећи од њих и упијајући њихова размшљања, а можда су и они од мене покупили неку идеју. Kњига је заживјела, има своје читаоце, људи је често коментаришу и кажу да им се допада оваква врста завјетне тестаментарне прозе и мислим да је нашла своје мјесто како у мом животу, тако и у животу моје читалачке публике“, рекла је Санчанин.

Она је позвала све љубитеље лијепе писане ријечи да јој се придруже на књижевној вечери и додала да ће након промоције у Бањалуци бити одржана промоција и у Народној библиотеци у Добоју 6. марта.

Санчанин је за књигу „Божићне приче“ крајем октобра добила престижну награду „Пегаз“ за освојено друго мјесто у категорији „приповијетке“ на књижевном конкурсу Kњижевне омладине Србије а церемонија је организована у склопу 63. Међународног сајма књига у Београду.

Њена збирка приповиједака однедавно се може купити и у књижарама „Делфи“ у Београду, што је још једно признање за овог србачког аутора.

 

Comments are closed.