Републички штаб продужио постојеће мјере до 13. септембра
30. августа, 2021.
KУД “Ђердан“ из Kукуља у посјети туристичким локалитетима Србије
31. августа, 2021.

Пројекције нових филмова у Српцу уз поштовање епидемиолошких мјера

Центар за културу и спорт Србац позива грађане да присуствују у сриједу 1. септембра пројекцијама најновијег анимираног филма „Неукротиви Спирит“ и домаћег филма „Нечиста крв-грех предака“ уз поштовање епидемиолошких мјера прописаних од стране надлежних институција.

“Неукротиви Спирит” биће приказан са почетком у 17 часова а “Нечиста крв – грех предака” у 19 и 21 час. Цијена улазнице је 4 KМ.

Замољавају се грађани да приликом уласка у салу Дома културе сједају искључиво на означена мјеста, како би се тиме испоштовала прописана дистанца, те да обавезно користе дезинфекционо средство за руке које ће бити постављено на улазу.

Нови филмови биће приказани у сарадњи са Оскар филмом из Бањалуке.

Неукротиви Спирит је својеврсни наставак анимираног филма “Спирит: Храбри коњ Дух” из 2002. године. Ова епска авантура говори о тврдоглавој дјевојци која жуди за мјестом којем припада и која открива сродну душу када јој се живот преплете са дивљим коњем, Неукротивим Спиритом.

Инсерт из филма “Неукротиви Спирит” можете погледати ОВДЈЕ.

Филм „Нечиста крв – грех предака” заснован је на дјелима Боре Станковића а снимљен на основу давно изгубљеног сценарија Војислава Воје Нановића. Прати причу о Хаџи Трифуну, угледном српском трговцу, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом.

Док Трифун припрема два сина да га наслиједе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови него и сама његова породица.

За потребе филма изграђена је реплика Врања из 19. вијека, уз величанствену сценографију.

Улоге тумаче Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Kатарина Радивојевић, Феђа Штукан, Тим Сејфи, Нела Михаиловић, Марко Грабеж, Александар Ристовски, Недим Незировић, Дејан Бућин, Теодора Драгићевић, Милица Гојковић и Ваја Дујовић.

Инсерт из филма “Нечиста крв – грех предака” можете погледати ОВДЈЕ.

Comments are closed.