Ограничења кретања за првомајске празнике
29. априла, 2020.
Полицајцима по 1.000 КМ једнократне помоћи
29. априла, 2020.

Продужено финансирање здравствених услуга до 11. маја

Фонд здравственог осигурања Републике Српске, у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, донио је одлуку да продужи финансирање здравствених услуга у јавним здравственим установама за све грађане (осигуране и неосигуране) до 11. маја ове године.

То значи да су до тада сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице

Фонд од 13. марта пратећи мјере и препоруке Владе РС, у циљу спречавања ширења вируса корона, за сво становништво финансира здравствене услуге без овјеравања здравствених књижица.

То је сада продужено до 11. маја, а Фонд ће и даље пратити епидемиолошке смјернице и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Финансирање здравствених услуга односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још увијек нису регулисали свој статус.

Поново се апелује грађанима да без нужне потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту. Такође, позивају се сви грађани да поштују епидемиолошке мјере, посебно које се односе на ношење заштитних маски и рукавица, а све у циљу сузбијања вирусних инфекција.

Иначе, све информације о здравственом осигурању као и о раду Фонда уопште могу се добити од заштитника права на број 051 226 870, али и путем мејла заштитника права.

Comments are closed.