Шеста сједница Скупштине општине Србац у уторак 1. јуна
26. маја, 2021.
У први разред у ОШ Јован Јовановић Змај уписано 86 ђака првака
26. маја, 2021.

Продао ауто и сав новац уплатио за лијечење малог Гаврила

Тридесетогодишњи теолог Марко Продановић из Разбоја Љевчанског који са породицом живи у стану супругиних родитеља на Новом Београду, иако, како каже, „води просјечан живот”, он је у понедељак продао ауто и нешто више од 4.000 евра уплатио за лијечење малог Гаврила Ђурђевића.
Захваљујући вишемјесечним напорима, помоћи државе, солидарности значајног броја људи који су попут Марка на лицитацијама продавали најразличитије ствари од одјеће и обуће, па до капитенске траке једног од највећих савремених фудбалера Kристијана Роналда, осмомјесечни борац отишао је на лијечење у Мађарску.
„Звучаће као клише, теолог који прича о Богу, али стварно сам устао једно јутро, то је био петак и једноставно сам знао то је то.
„Рекао сам жени да ћемо паре од аута дати за Гаврила, а она је рекла: `Може, супер`”, препричава Продановић за ББЦ на српском како је дошао на идеју да помогне људима које никад видио није.
„Kад се поставиш као родитељ у тој ситуацији и замислиш како би се осјећао немоћно да ти је дијете у таквој ситуацији, натјера те да мораш да дјелујеш.
„Тад је још фалило 800.000 евра, а остало само неколико дана, мислио сам да је то превелика сума да се скупи искључиво порукама”, описује Продановић.
Пошто је вријеме истицало желио је да „ствар погура”, колико може.
Зато је и објавио да је продао ауто и коју цифру је уплатио.
„Прво нисам желио да то стављам на Фејсбук, али сам помислио да ће то да подстакне још неког да уплати нешто.
„Мени је све ово било мало оптерећење, јер нисам знао како ће људи реаговати, а дали су и други, можда и више да се и не зна”, каже скромно.
Вијест да је само од Продановића и продаје аутомобила 475.930 динара уплаћено за Гаврилово лијечење поздравиле су хиљаде људи на друштвеним мрежама.
У петак је постављен оглас, а већ у понедељак су обавили све процедуре и ситроен је отишао на Kосово.

Comments are closed.