Покривена кућа ратном војном инвалиду Зорану Црномарковићу из Разбоја Љевчанског
7. децембра, 2020.
Три нова случаја вируса корона у Српцу
8. децембра, 2020.

Прикупљено 5053 КМ за Мињу Матић на другом хуманитарном базару у Српцу

Српчани су данас поново положили испит хуманости јер је на другом хуманитарном базару који је одржан на градском тргу прикупљено 5053 КМ за лијечење Миње Матић из Kрагујевца.

Тиме је за свега мјесец дана, на два хуманитарна базара, прикупљено преко осам хиљада КМ за дјевојчицу која је рођена 06.10.2019. године и болује од изузетно тешке неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Иницијатор хуманитарне акције у Српцу “За Мињу да живи” била је наша суграђанка Наташа Ђукић која је окупила бројне организације и креативце који су прикупљали средства за лијечење обољеле дјевојчице, а одзив фирми и појединаца који су донирали властите производе био је импресиван.

“Веома сам задовољна одзивом донатора, а нарочито грађана који су куповали разне артикле и остављали новчане донације. Сви они који нису успјели данас оставити прилог, а имају намјеру, могу то учинити до сриједе 9. децембра када ће бити уплаћена средства на жиро рачун Мињиног оца”, рекла је Наташа.

Више информација може се добити путем броја телефона 066/210-649 или у фризерском салону “Дарија” код средњошколског центра.

Наташа каже да прикупљени износ није коначан јер ће сутра бити додата и средства од србачких кафића Continium, Imperio, Victory i Pub Eight, који ће сав износ од кафа које су продали током данашњег дана усмјерити за Мињино лијечење.

Хуманитарни базар данас је поново посјетио и начелник општине Млађан Драгосављевић који је такође оставио новчани прилог за Мињу и најавио подршку Општинске управе у организацији наредних базара у Српцу.

Наташа Ђукић каже да је за сада у плану и трећи базар до краја године, о чему ће грађани бити на вријеме информисани путем медија.

“Позивам грађане који нису били у прилици да присуствују базару да позову хуманитарни број 1432 и донирају 1 КМ за Мињу. У наредном периоду планирамо организовати сличне базаре и за другу дјецу и обољеле грађане којима буде потребна помоћ”, рекла је Наташа.

 

Comments are closed.