Инспирација слијепима и слабовидима кроз представу „Хелен Kелер“
11. децембра, 2019.
Дјечија Нова година у понедјељак 30. децембра
13. децембра, 2019.

Пријем за студенте генерације: Начелник наградио Сару и Невену

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем за студенте генерације из Српца, Сару Лакић и Невену Kошчицу, које су оствариле одличне резултате на високошколским студијама.

Сара је добила златну значку за најбољег студента Технолошког факултета са просјеком 9.63 а златна значка припала је и Невени на Медицинском факултету, програм стоматологија, кога је завршила са просјеком 9.30.

Да се ради о успјеху за свако поштовање, потврио је начелник Млађан Драгосављевић који је рекао да су Сара и Невена прави репрезенти наше локалне заједнице.

„Србац је одувијек био расадник талената што се потврдило и овог пута. Ви сте наш понос, учинили сте нас препознатљивим у региону и не сумњам да ћете једног дана постати истински стручњаци у свом послу“, рекао је начелник Драгосављевић који им је у знак захвалности уручио по 200 KМ и друге поклоне.

Сара је током студија стекла звање дипломираног инжењера текстилног инжењерства а у плану јој је да настави образовање и усавршавање уписивањем мастер студија наредне године.

„Био је ово добар избор факултета јер се ради о квалитетном споју природних и техничких наука. Похађала сам бројна студијска путовања, стекла значајна искуства и упознала друге културе. Добила сам максималну подршку родитеља и свих људи који су ме подржавали, међу којима и локална управа којој захваљујем на овом гесту, као и фонд „Др Милан Јелић“ од кога сам добијала стипендију у два наврата“, рекла је Сара.

Она додаје да тренутно ради у лабораторији која се бави испитавањем и контролом производа од текстила и коже и истиче да је веома задовољна својим првим послом.

Невена каже да је одувијек имала афинитет за природне науке, тако да је упис Медицинског факултета био логичан избор.

„Стоматологију сам одабрала јер ме орално здравље доста занимало и сматрам да се у овој области могу доста усавршавати. Награда коју сам добила за мене је подстрек да наставим истим темпом и додатно се усавршим у струци. Планирам за почетак да стекнем одређено искуство а затим да упишем специјалистичке или докторске студије. Захваљујем начелнику и његовим сарадницима на указаном знаку пажње“, каже Невена.

Њен успјех и залагање препознала је и Kомора доктора стоматологије Републике Српске која јој је додијелила признање за најуспјешнијег студента стоматологије.

Пријему је присуствовао и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који је рекао да локална управа планира у наредној школској години повећати број мјесечних стипендија.

„Стипендирамо не само студенте друге и виших година студија, већ и вуковце који уписују прву годину а на разне друге начине стимулишемо ученике основних и средњих школа, како кроз новчане дотације тако и путем омладинских пројеката“, рекао је Михољчић.

 

Comments are closed.