Почеле пријаве за волонтерски камп у Горњој Лепеници
2. јула, 2019.
Kукуљчани обиљежавају Ивањдан: Kонцерт фолклора, литургија, парастос и фудбалски турнир
3. јула, 2019.

Преминуо наставник и пјесник Љубомир Милијашевић, сахрана данас у 14 часова у Српцу

Дугогодишњи просвјетни, културни и јавни радник Љубомир Милијашевић преминуо је у 72. години живота а сахрана ће се обавити данас на градском гробљу у Српцу са почетком у 14 часова.

Милијашевић је био завичајни пјесник који је својим стиховима оживио слике врбаског и савског приобаља, подмотајичког краја и србачке чаршије.

Рођен је 1948. године у Славонском Kобашу а дјетињство и читав радни вијек провео је у Српцу. Kао наставник, успјешно је подучавао своје ђаке законитостима и љепотама српског језика.

Објавио је збирку пјесама о завичају, породици и дјетињству под називом “Долина сунца”, лирску хронику “Наша добра земља” и збирку пјесама за дјецу “Еленино царство”.

Своје радове објављивао је у дјечијим листовима и часописима, а био је заступљен и у збирци “Завичајна лира” са 11 пјесника из Српца.

Аутор је бројних радио и телевизијских емисија за дјецу и омладину “Здраво малени” и “Неки нови клинци” на Радио Српцу и некадашњој ГЛС телевизији.

У два мандата био је предсједник Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Србац.

Био је активан члан друштвеног живота наше општине и у пензионерским данима, читајући своје стихове на културним и другим манифестацијама а готово да није пропуштао ниједну промоцију књига, изложбу слика, концерте или неке друге културне догађаје у нашем граду.

За посебан допринос у области просвјете и културе добио је 22. октобра 2010. године општинско признање, Захвалницу општине Србац.

 

 

Comments are closed.