У aмбуланти за респираторне инфекције организован рад у двије смјене
28. октобра, 2020.
Нових 11 случајева вируса корона у Српцу
29. октобра, 2020.

Преминуо Душко Шњегота, универзитетски професор и доктор економских наука из Српца

Душко Шњегота, професор Економског факултета у Бањалуци и истакнути грађанин Српца преминуо је ноћас у 54. години живота након што је био на болничком лијечењу због инфекције узроковане вирусом корона.

Шњегота је обављао бројне значајне јавне функције међу којима је и главни ревизор Службе за ревизију јавног сектора Републике Српске.

Рођен је 10. фебруара 1967. године у Српцу. Дипломирао је 1990. на Економском факултету у Бањалуци, магистрирао 2001. године на Пољопривредном факултету у Новом Саду а докторирао 2006. на истом факултету.

Године 2006. изабран је у звање доцента на Економском факултету у Бањалуци, за предмет Основе рачуноводства, а касније Финансијско рачуноводство. Почетком 2012. изабран је у звање ванредног професора. Са преко тридесет научних и стручних радова учествовао је у раду признатих научних и стручних скупова, од чега више пута у иностранству.

Од 2000. до 2008. био је стално запослен у Савезу рачуновођа и ревизора Републике Српске на пословима савјетника за примјену прописа из области рачуноводства, ревизије, финансија и пореза. Од децембра 2008. до новембра 2012. био је ангажован у Влади Републике Српске на мјесту помоћника министра финансија у Ресору за рачуноводство и ревизију. Одлуком Народне скупштине Републике Српске од новембра 2012. именован је на функцију главног ревизора у Главној служби за ревизију јавног сектора Републике Српске, на мандатни период од седам година.

Посједовао је лиценце овлашћеног ревизора, овлашћеног рачуновође, овлашћеног процјенитеља, овлашћеног интерног ревизора и судског вјештака економске струке.

Иза себе је оставио супругу и једно дијете.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић упућује изразе најдубљег саучешћа породици нашег уваженог суграђанина.

Comments are closed.