Стапарски витезови организовали бесплатне физикалне прегледе за своје чланове
1. децембра, 2020.
Црвени крст Србац обиљежио Свјетски дан борбе против АИДС-а
1. децембра, 2020.

Преминуле двије старије особе из Српца заражене вирусом корона

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је један нови случај вируса корона а ради се о мушкарцу старије животне доби који је хоспитализован на Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци и који је недуго након тестирања преминуо.

У истом периоду преминула је и једна старија женска особа из Српца која се већ неко вријеме лијечила од посљедица новог вируса у истој медицинској установи.

Обоје преминулих имали су низ придружених обољења.

Закључно са данашњим даном, у Српцу је преминуло 15 особа које су биле позитивне на вирус корона.

У кућној изолацији се тренутно налази 86 лица од чега је 29 активно позитивно на нови вирус. Од почетка пандемије укупно је заражено 400 особа из Српца од чега се до сада опоравило 356.

Општински штаб за ванредне ситуације упозовава грађане на озбиљност ситуације јер је посљедњих дана повећан број преминулих из Српца које су биле позитивне на вирус корона, због чега је до даљег неопходно строго придржавање епидемиолошких мјера.

У посљедња 24 часа на територији Републике Српске нови вирус потврђен је код 335 особа а тестирана су 894 лабораторијска узорка.

Ради се о 150 мушких и 185 женских особа, од којих је 48 млађе, 210 средње и 77 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 118 особа је из Бањалуке, 57 из Бијељине, 20 из Добоја, 12 из Зворника, 11 из Градишке, девет из Прњавора, по осам из Источне Илиџе, Лакташа и Приједора, седам из Угљевика, по шест из Kозарске Дубице и Модриче, по пет из Kнежева и Челинца, по четири из Братунца, Источног Новог Сарајева, Лопара, Мркоњић Града, Теслића, Фоче, Шековића и Шипова, по три из Kотор Вароша, Рибника и Сокоца, по двије из Власенице, Гацка, Новог Града и Оштре Луке и по једна из Језера, Kостајнице, Пелагићева, Српца, Трнова и Шамца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева.

Ради се о 17 мушких и три женске особе средње и старије животне доби од којих је шест из Бања Луке, три из Добоја, по двије особе из Српца и Лакташа и по једна из Дервенте, Мркоњић Града, Прњавора, Модриче, Градишке, Требиња и Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 30.287 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.068 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.