Премијер Радован Вишковић најавио нове инвестиције у Српцу
22. октобра, 2020.
Школе затворене на седам дана, краће радно вријеме угоститељских објеката
25. октобра, 2020.

Премијер Радован Вишковић посјетио предузеће „Лучић“ из Српца

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас предузеће „Лучић“ из Српца које се бави производњом полиетиленске и папирне амбалаже.

Вишковић је навео да се ради о озбиљном породичном предузећу које заслужује подршку Владе Српске јер редовно извршава све обавезе, уредно исплаћује плате и доприносе и не отпушта раднике, а планира чак и нова запослења.

„Свако предузеће које буде пословало на такав начин добиће нашу пажњу. Видим да су радници задовољни и то је добар примјер и за локалну заједницу и Републику Српску“, рекао је Вишковић.

Директор фирме, Лука Лучић, рекао је да су производњу започели 1989. године, као мала зантаска радионица, док данас запошљавају 45 радника.

„Напредовали смо и проширивали се лаганим корацима из личних ресурса, уз велики труд и залагање свих наших радника. У периоду пандемије вируса корона послујемо отежано, уз смањене приходе, али нисмо прекидали производњу“, рекао је Лучић.

Он је додао да је поносан што предузеће опстаје све ове године.

„Циљ нам је одржати производњу и ниво запослености, те остати рентабилни и ликвидни. Имамо и планова за проширење производње, али то све зависи од укупног пословног окружења“, нагласио је Лучић.

Додаје да је предузеће добило помоћ Владе Републике Српске од 8.500 KМ за санирање посљедица пандемије.

„Било би добро да се у наредном периоду смање порези и доприноси на лична примања како бисмо повећали плате радницима. И поред свега сам поносан што смо омогућили да четрдесетак породица има запосленог члана у нашој фирми који у овом тренутку не размишљају о одласку у иностранство“, рекао је Лучић.

Приликом данашње посјете Српцу, премијер Радован Вишковић одржао је састанак у згради Општинске управе са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и министром финансија Зором Видовић гдје је најавио нова улагања у водоводну и канализациону мрежу, санацију средње школе, изградњу новог вртића и подршку стамбеног збрињавања младих.

Након тога је обишао стамбену зграду у улици Моме Видовића у центру Српца, која је оштећена 4. марта ове године у пожару. Том приликом је примио захвалницу од станара Заједнице етажних власника у знак захвалности на финансијској помоћи Владе Републике Српске за санацију зграде.

 

Comments are closed.