Станари зграде оштећене у пожару уручили захвалницу премијеру Радовану Вишковићу
22. октобра, 2020.
Премијер Радован Вишковић посјетио предузеће „Лучић“ из Српца
22. октобра, 2020.

Премијер Радован Вишковић најавио нове инвестиције у Српцу

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем у згради Општинске управе за предсједника Владе Републике Српске, Радована Вишковића, са којим је разговарано о будућим заједничким пројектима.

Најављено је да Влада РС има програм за водоводно и канализационо снабдијевање при чему ће бити уложена вишемилионска средства.

„Осим тога, имамо инвестицију већу од милион КМ за енергетску ефикасност у средњој и основној школи. Ти пројекти почињу у наредних неколико дана. Предвиђена је и градња вртића и низ других значајних пројеката“, истакао је Вишковић.

Он је додао да ће Влада подржати иницијативу локалне заједнице да гради станове за младе брачне парове, како би се у овој општини задржали млади људи и како би било више дјеце.

Вишковић је похвалио ангажман начелника општине Млађана Драгосављевића и његових сарадника, истакавши да је по преузимању дужности 2016. године требало проћи двије године само за санацију штета које су учињене од стране претходне власти, али је и поред тога урађен низ пројеката из путне, комуналне и друге инфраструктуре.

Начелник општине Млађан Драгосављевић истакао је да је током састанка упознао предсједника Владе са свим што је ова локална заједница постигла од 2016. године.

„Влада и премијер су увијек имали разумијевање за све наше проблеме и потребе, а тако је било и данас“, рекао је Драгосављевић.

Он је додао да у Српцу слиједи реализација пројекта обнове средњошколског центра у склопу програма енергетске ефикасности, који подразумијева замјену столарије, уређење фасаде и друге радове који ће подићи квалитет услова за одржавање наставе.

„Разговарали смо о нашим стратешким пројектима, од којих је један проширење водоводне мреже на подручју општине“, нагласио је Драгосављевић.

Данашњем састанку такође су присуствовали министар финансија у Влади Републике Српске, Зора Видовић и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, Милорад Којић.

 

 

Comments are closed.