Kоњички клуб “Ипсилон” забиљежио помак у овој години
16. септембра, 2019.
Почела изградња куће за Милоша Ожега, пјесника слабијег имовног стања из Kукуља
17. септембра, 2019.

Преко 200 ловаца на традиционалном зборовању у Српцу

Ловачко удружење „Срна“ из Српца организовало је у недјељу 15. септембра традиционално зборовање ловаца код спортске дворане „9. јануар“ чиме је обиљежена 72. годишњица оснивања удружења.

Зборовању се одазвало преко 200 ловаца којима је добродошлицу пожелио предсједник Горан Савановић. Он је подсјетио да је удружење у својим почецима бројало 15 а сада укупно 509 чланова, од којих је 280 активно током читаве године.

Савановић је похвалио своје колеге за поштовање правила у ловишту, учешћу у акцијама уништавања предатора и смањењу криволова који је био незнатан у овој години.

“У ловиште површине 27.655 хектара током године смо убацили 300 фазанки из познате фазанерије у Добоју које су излегле 1.500 пилића, поставили смо пет аутоматских хранилица и видео надзоре на више локација и извршили одстрел већег броја предатора у ловишту као што су лисице, куне, дивље мачке и шакали“, рекао је Савановић.

Он је додао да су 23 ловца који су учествовали у акцијама на предаторе награђени са по једном бесплатном кутијом метака.

На зборовању су уручене дипломе за осам младих ловаца који су положили ловачки испит, 25 ловаца добило је захвалницу са називом “Заслужни ловац“, пет пензионисаних ловаочувара добило је по 100 KМ, а 11 малишана из подмлатка удружења награђено је ловачким шеширима.

Међу присутним на зборовању била је и једина жена ловац Kристина Поповић која је награђена великим аплаузом приликом пријема захвалнице.

„Љубав према лову наслиједила сам од оца и активна сам више од 20 година. Волим боравак у природи, узгој дивљачи и дружење. Мушким ловцима показујем да смо за овај скупи хоби и ми жене способне јер имамо оштро око, мирну руку и самодисциплину да пуцамо у дивљач само када је дозвољен одстрел“, каже Kристина.

Србачке ловце поздравио је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је подржао њихову оријентацију да у први план ставе узгој и зашиту дивљачи а тек онда одстрел. Он је обећао помоћ за крупније акције као што је градња ловачке куће.

 

 

Comments are closed.