Боље водоснабдјевање за мјештане Брусника
16. октобра, 2019.
Мјештани Кукуља, хуманитарним акцијама, подигли четврту кућу у свом селу.
20. октобра, 2019.

Представници БО општине Србац у посјети Министарству рада и борачко-инвалидске заштите

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан, предсједник Предсједништва Драган Алексић и члан Предсједништва БОРС Душко Митрић боравили су дана 17 октобра у радној посјети Министарству рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске.

Делегацију Борачке организације општине Србац примио је савјетник министра господин Милан Торбица.

Представници Борачке организације су свог домаћина упознали са радом организације, програмским циљевима и задацима као и иницијативама за побошљање материјалног положаја и статуса борачких категорија грађана. Било је ријечи о оснивању Фонда солидарности , изградњи Спомен обиљежја погинулим борцима у Мјесној заједници Кобаш као и реновирању Централног спомен обиљежја у Српцу и уређењу простора око Централног Спомен обиљежја.

Затражена је и конкретна помоћ у реализацији ових иницијатива као и помоћ надлежног Министарства када су у питању конкретни и појединачни захтјеви чланова Борачке организације општине Србац првенствено у случајевима када се ради о лицима која су тешкој материјалној ситуацији и лицима која имају здравствених проблема.

Договорено је да се састанци и комуникација између Министарства и БО општине Србац настави и конкретизује те да се БО општине Србац појављује на Јавним позивима које Министарство објављује а које се првенствено тиче конкурисања за средства за изградњу и обнову Спомен обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске.

Comments are closed.