У подмотајичком селу Жупски Разбој код Српца одржана прва пробна штрапаријада
21. октобра, 2019.
Умрла Српчанка Мара
22. октобра, 2019.

Представа “Ах ти Богови“ освојила награду за најбољу представу на Фестивалу омладинског позоришта у Дервенти

Аматерска позоришна трупа“Миленијум“ из Српца са представом „Ах ти Богови“, у режији глумице Народног позоришта Републике Српске Слађане Зрнић, проглашена је за најбољу представу на 18. Фестивалу омладинских позоришта РС “Дервента фест 2019“ ,који је одржан од 14. до 19. октобра.
Осим тога, награду за најбољу глумицу освојила је Српчанка Ана Марија Љубојевић за улогу Деметре и Персефоне у представи ,,Ах ти Богови“.
По рјечима Санеле Видовић из Аматерског позоришта “Миленијум“, организатор фестивала је било Дис позориште младих Бањалука и Асоцијација омладинских позоришта РС, под покровитељством Владе РС, а публика је имала прилику да види младе умјетнике из Добоја, Лакташа, Требиња, Српца, Мркоњић Града и Бања Луке.
Стручни жири у саставу: Милијана Жунић, Огњен Богдановић и Мирољуб Мијатовић једногласно су, поред награда за најбиољу представу и најбољу глумицу које су узели Српчани, додјелили још двије награде- награду за оригиналан драмски текст Драмској групи Медицинске школе из Добоја и награду за најбољег глумца за улогу Ведрана у представи ,,Чекаоница за боље сутра“ Драмског студија Даске из Лакташа.

Comments are closed.