Србачки воћари стекли нова знања о резидби шљива
16. фебруара, 2019.
Двадесет и прва сједница Скупштине општине Србац у уторак 26. фебруара
19. фебруара, 2019.

Предавање “Сачувајмо Републику Српску” у петак 22. фебруара у Српцу

Народна библиотека Србац организује у петак 22. фебруара предавање на тему “Сачувајмо Републику Српску” које ће одржати судија бањалучког Окружног суда и професор уставног права, проф. др Милан Благојевић.

Промоција ће се одржати у читаоници библиотеке са почетком у 18 часова.

Ово је друго гостовање професора Милана Благојевића у Српцу у протеклих годину дана након што је у марту прошле године промовисао двије своје књиге.

Радило се о књизи „Правосудна неистина“ која је објављена у издању Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и у којој су научно утемељено подвргнуте критици неистине које су о Републици Српској продуковане у оптужницама и пресудама Трибунала у Хагу, одакле су пренесене у пракси Суда БиХ и Међународном суду правде.

Благојевић је у Српцу промовисао и књигу “Хрестоматија технологије охаеризма (Хроника једне националне и уставне патологије)” која говори о поријеклу овдашњег становништва, приватизацији државне својине, појмовима националне и уставне патологије и противправним овлашћењима високог представника у БиХ.

На предавању које ће у петак бити организовано у Српцу, професор Милан Благојевић ће говорити о територијалном угрожавању Републике Српске од стране домаћих и међународних фактора, иницијативама за промјену имена Републике Српске које су стигле из одређених политичких кругова из Федерације БиХ и другим актуелним питањима.

Comments are closed.