Нови случај корона вируса у србачкој општини, заражена жена из Малог Разбоја
16. априла, 2020.
Србац још једном одаје почаст доктору Миодрагу Лазићу
18. априла, 2020.

Празнична честитка начелника и предсједника: Прославимо Васкрс у својим домовима

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитку грађанима православне вјероисповијести у општини Србац поводом предстојећег Васкрса.

У својим честиткама истичу да је ово празник кога сваке године дочекујемо са радошћу и весељем, испуњени осјећајем благодети и духовног мира, што неће пореметити ни чињеница да се суочавамо са епидемијом која је захватила цијели свијет, а самим тим и наше крајеве.

Начелник Млађан Драгосављевић у честитки каже да је људе широм свијета обузео осјећај беспомоћи и несигурности, ишчекивања и страха шта доноси сутра, али једно је сигурно, грађани Српца и Републике Српске треба да буду поносни што су показали висок ниво савјесности и одговорности, а нарочито солидарности према својим ближњима у овим тешким тренуцима.

„У периоду изолације били смо посвећени својој породици и традиционалним вриједностима које су многи можда помало временом и занемарили.

Многи су осјетили потребу да више уважавају и воле људе око себе, да цијене мир и слогу, а прије свега слободу. А све то је оно на шта нас сваке године подсјећају и васкршњи празници, да волимо своју породицу и људе око себе, да чинећи добро другима можемо учинити добро и себи.

Након пандемије, која ће једног дана сигурно проћи, почните још више цијенити живот и све оне мале ствари које свакога од нас чине срећним, а чији значај и величину понекад нисмо примијећивали. И будите солидарни као и до сада, помозите другима у невољи јер се добро добрим враћа.

У то име свим грађанима општине Србац који прослављају овај празник по јулијанском календару упућујем искрене честитке уз традиционални хришћански поздрав : ХРИСТОС ВАСKРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСKРСЕ!“, каже се у честитки начелника општине Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић каже да ће ове године прослава Васкрса имати посебну симболику, јер се свијет суочава са великом пошасти која је однијела многе људске животе и унијела немир, страх и неизвјесност у цијелој планети.

„Многи вјерници ће бити спријечени да посјете храмове и пронађу утјеху у овим тешким тренуцима, али то не треба да обесхрабри. Довољно је да се помолите у својим домовима за ближње и покажете бригу за људе око себе и већ сте се показали као истински хришћани.

Kао и свака друга епидемија која нас је захватала кроз историју, тако ће и ова проћи једног дана ако будемо дисциплиновани и наставимо се као и до сада придржавати свих превентивних мјера.

Зато желим да ови васкршњи дани буду празник радости и доброг расположења и да пруже охрабрење за изазове који нас очекују а које ћемо заједнички савладати“, наводи се у честитки предсједника Мирка Стојића.

Comments are closed.