Основна школа у Српцу добила нови намјештај, почела реконструкција крова на школи у Ножичком
14. јула, 2020.
Настављена акција изградње куће за петочлану породицу Шпирић из Мартинца
15. јула, 2020.

Православни храм у Ћукалима стављен под кров

Након тромјесечне паузе због пандемије вируса корона, ових дана настављени су радови на изградњи православног храма Свете Великомученице Марине-Огњене Марије у мјесној заједници Ћукали у ножичкој парохији.

Свештеник Живко Илић рекао је да је ових дана храм покривен а у наредном периоду слиједи наставак изградње звоника.

Активности око подизања православног храма у Ћукалима, који је димензија 14,5 x 7 метара, почеле су у јуну прошле године, а темеље је у новембру 2019. године освештао епископ Јефрем.

Свештеник Илић каже да су грађевински радови финансирани прилозима вјерника и углавном су до сада били ангажовани мјештани и мајстори из села са својим породицама, а освећењу темеља је кумовао мјештанин Милош Вукота.

Уколико то буде дозвољавала епидемиолошка ситуација, након што су закровили ово мјесто, у новембру планирају освештати звона и служити прву свету архијерејску литургију у новоизграђеном храму.

Поред вјерника, финансијску подршку изградњи храма у Ћукалима пружило је Министарство финансија Републике Српске које је обезбиједило донацију у износу од 20.000 KМ, а министрица финансија Зора Видовић, лично је донирала 500 евра. Донирана средства ће бити утрошена за постављање бакарног крова.

„Овом приликом захваљујем свим добрим људима на досадашњој подршци у изградњи овог светог мјеста које ће, када се заврши, моћи примити више стотина вјерника“, рекао је свештеник Илић.

 

Comments are closed.