Начелник Млађан Драгосављевић прогласио ванредну ситуацију због незапамћеног олујног невремена
7. јула, 2019.
У току санирање посљедица олујног невремена, велики број села и даље без струје
8. јула, 2019.

Позориште Миленијум из Српца врши упис нових чланова у уторак 9. јула

Аматерско позориште младих “Трупа Миленијум” из Српца позива заинтересоване младе људе од 13 до 18 година да се укључе у рад позоришта.

Уколико желите да се бавите глумом, занима вас сценографија, костимографија и шминкање, или желите постати тон мајстор, дођите у канцеларију Миленијума у згради Ватрогасног дома у уторак, 9. јула 2019. године у 10 часова када ће се вршити упис нових чланова.

Миленијум већ више од једну деценију активно учествује у културно-умјетничком животу Српца. Од 2006. године млади глумци иза себе имају 10 премијера (Женски разговори, Алиса у земљи чуда, Kирија, Мачак и Пијетао, Мали принц, Азибуки, И дјевојчице играју фудбал, Чаробњак из Оза, Недостајати, On air).

Сваку нову сезону позориште почиње са још више полазника глумачке радионице коју, максимално улажући своје искуство и неспорне креативне могућности, води глумица Народног позоришта Републике Српске, Слађана Зрнић.

„Трупа Миленијум афирмисала је Србац на више фестивала у БиХ и Хрватској, а учествовала је и на путујућим позоришним фестивалима ВизАрт из Бање Луке. Представе су овјенчане бројним наградама: десетак глумачких, двије за режију, двије за најбоље представе, сценски израз и за инвентивност и ауторски рад са младим људима“, рекла је извршни директор Миленијума, Санела Видовић.

Сви средњошколци који су прошли кроз ово позориште уписали су факултете, а међу њима су и они који се школују за будућег драматурга и психолога за едукативну драму. Важно је напоменути да су три некадашња члана Миленијума сада чланови Студентског позоришта у Бањалуци.

„Све то говори да уложени труд није био узалудан и да са још више оптимизма можемо гледати у будућност“, истакла је Видовић.

Comments are closed.