Отвор лова на фазана у недјељу 11. октобра
7. октобра, 2020.
Нови случај вируса корона у Српцу, заражен млађи мушкарац
8. октобра, 2020.

Позив за ученике да пишу есеје у склопу Малих олимпијских игара

Министарство породице, омладине и спорта у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, покренуло је пројекат под називом ”Играм, пишем, лајкујем”.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију и немогућност да се Мале олимпијске игре реализују у пуном капацитету, идеја је да учесници школских спортских секција и Малих олимпијских игара Републике Српске пишу о свом доживљају пандемије корона вируса, како је то утицало на њих лично и на њихово бављење спортом, шта за њих значи школски спорт и како би се осјећали да ове школске године немају такмичења Малих олимпијских игара Републике Српске.

Тема може бити и како су се осјећали када су побиједили, изгубили или стали на побједничко постоље. За некога инспирација може бити одгађање Олимпијских игара у Токују за 2021. годину, као и одгађање низа великих међународних такмичења али и провођење онлајн наставе физичког васпитања.

Позив је отворен за учеснике школских спортских секција, Малих олимпијских игара Републике Српске и све друге ученике који желе учествовати у пројекту.

Есеј треба да садржи највише 150 ријечи, a аутор текста треба да:
1. Запрати и лајкује Фејсбук страницу Малих олимпијских игара Републике Српске
2. Есеј објави на свом Фејсбук профилу уз фотографију са неког од такмичења школског спорта или школске спортске секције
3. Означи на фотографији Мале олимпијске игре Републике Српске и све пријатеље који се налазе на фотографији
4. Дода школу коју похађа
5. Када то уради есеј ће бити објављен на Фејсбук страници Малих олимпијских игара

Текстове ће оцјењивати публика на друштвеним мрежама, тако да ће три есеја са највише лајкова бити награђена пригодним наградама – спортском опремом и реквизитима за аутора текста.

Комисија у саставу: Горица Билак-Моцоња, Немања Пећо и Владимир Василић (Министарство просвјете и културе) ће оцијенити есеје те изабрати три најбоља која ће бити награђена спортском опремом и реквизитима за школу коју похађа ученик који је писао есеј.

Пројекат траје до 01.12.2020. године.

Comments are closed.