Форма изјаве за одгођено плаћење пореских обавеза на страници Пореске управе
29. марта, 2020.
Дом здравља упутио захвалност донаторима на заштитној опреми
30. марта, 2020.

Акција мљекара из Републике Српске за набавку медицинске опреме

Удружење пољопривредних произвођача – мљекара Републике Српске покренуло је акцију “Чашом млијека за плућа пуна кисеоника” с циљем прикупљања средстава за набавку респиратора или друге медицинске опреме у оквиру борбе против вируса корона.

Из удружења су поручили да је циљ да заједно покажу солидарност и да на најбољи могући начин пруже подршку храбрим љекарима и људима који су угрожени.

Због тога су, како су нагласили, и покренули акцију прикупљања средстава за куповину неопходне медицинске опреме.

“И ако се скупи барем за један респиратор, донираћемо га у складу са препорукама републичког штаба”, поручили су из Удружења пољопривредних произвођача – мљекара Српске.

Позвали су и друге мљекаре који нису чланови удружења, те произвођаче хране за стоку да подрже акцију.

Новац је могуће уплатити на рачун – 4400936720008, НЛБ Развојна банка Бањалука до 10. априла, а изјава коју треба да попуне, са износом новца који желе да уплате, налази се на интернет страници удружења кликом на овај линк.

Прије неколико дана и премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су сви чланови Владе РС одлучили да половину својих нето примања за март уплате у Фонд солидарности за обнову РС.

Донијета је препорука да се дијела примања одрекну и сви запослени у јавном сектору, са изузетком здравства. Све ће да буде на добровољној бази, сви који желе треба да потпишу изјави да су сагласни.

“Препорука је да примања до 1.000 KМ то буде до пет одсто од нето плате, а за примања преко 1.000 KМ да то буде до 10 одсто. Наша је сугестија свим изабраним или именованим особама из РС, државним службеницима, намјештеницима, директорима, да се одрекну своје нето плате за март до 20 одсто, у корист Фонда солидарности за обнову РС. Такође, препорука иде да се све накнаде за све управне и надзорне оборе и одборе за ревизију за март мјесец уплате у Фонд солидарности. Та средства ће искључиво бити за помоћ радницима у реалном сектору који су директно погођени”, рекао је Вишковић.

Comments are closed.