Чувају сјећање на страдање србачких полицајаца
4. априла, 2019.
Акција добровољног давања крви у понедјељак 15. априла у Српцу
5. априла, 2019.

Позив за достављање пројектних приједлога EU4Business – развој предузетништва

Међународна организација рада (MOR) у оквиру пројекта EU4Business објавила је Позив за достављање пројектних приједлога у области развоја предузетништва.

Циљ је убрзати успостављање и развој микро, малих, средњих и новорегистрованих (start-up) предузећа, кроз конципирање механизама који ће омогућити финансијску и нефинансијску (техничку/стручну) помоћ крајњим корисницима (новим и постојећим предузетницима из циљних категорија) и стварање и даљи развој предузетничке инфраструктуре на локалном нивоу.

Приоритетни сектори и циљне групе пројекта подијељени су у двије партије (ЛОТ) како слиједи:

ЛОТ 1 – Подршка младим предузетницима приликом оснивања иновативних предузећа, промоција предузетништва у извозном сектору, са фокусом на младе предузетнике (до 30 година живота) и оснивање иновативних предузећа (укључујући дигитални/ИТ сектор).

ЛОТ2 – Јачање предузетничког духа и помоћ приликом регистрације предузећа за особе које припадају рањивим категоријама, промоција предузетништва у агро-руралном и туристичком сектору, са фокусом на предузетнике из рањивих категорија (жене, лица са инвалидитетом, националне мањине, лица старија од 50 година живота).

Буџет по основу овог позива за достављање приједлога износи милион евра који ће се расподијелити на два ЛОТ-а. Kвалификованим пројектима сматрају се пројекти који аплицирају за финансијску подршку гранта у распону од 150.000 евра (минималан износ) до 200.000 евра (максималан износ).

Расподјела између ЛОТова:

ЛОТ 1 – укупно расположиво 600.000 евра
ЛОТ 2 – укупно расположиво 400.000 евра

Учешће у овом Позиву отворено је за квалификоване институције, како је то дефинисано методологијом локалног партнерства за запошљавање (ЛЕП), што значи да кандидати морају да се пријаве као партнерство (више о концепту Партнерства може се прочитати у Упутству за подносиоце приједлога које је постављено на овој страници).

Пројекти се реализују у Босни и Херцеговини. За додјелу средстава квалификовани су и пројекти који се реализују у сарадњи више општина.

Ово је позив за достављање приједлога. У сврху евалуације у првом кораку подноси се само концептуални нацрт; квалификовани кандидати са успјешним концептуалним нацртом биће позвани да доставе пуни приједлог.

Информативни дани за овај позив биће одржани на шест локација и то:

БАЊА ЛУKА, хотел Јелена – 16.04.2019. (11.00 – 14.00)
БРЧKО, хотел Јелена – 17.04.2019. (11.00 – 14.00)
ВИТЕЗ, хотел Централ – 18.04.2019. (11.00 – 14.00)
САРАЈЕВО, UN House – 19.04.2019. (10.00 – 13.00)
ТРЕБИЊЕ, хотел Леотар – 24.04.2019. (11.00 – 14.00)
МОСТАР, хотел Бристол – 25.04.2019. (11.00 – 14.00)

Позивају се сви заинтересовани за учешће на информативним данима да своје пријаве доставе на e-mail адресу: eu4business@ilo.org

Радни семинар за кандидате који су ушли у ужи избор биће одржан прије достављања пуног приједлога. Сви кандидати који су поднијели пријаве ће добити информацију о исходу оцјене концептуалних нацрта и пуних приједлога.

Рок за достављање концептуалног нацрта је 17. мај 2019. до 17.00 часова гђе се као датум и вријеме узимају датум и вријеме пријема e-maila у Међународну организацију рада (MOR).

Kонцептуални нацрти поднесени након наведеног рока, нацрти који нису припремљени у складу са овим упутством и непотпуни нацрти биће одбијени. Kандидатима се савјетује да не чекају посљедњи дан да доставе концепт.

У случају да имате потешкоћа са преузимањем или отварањем докумената/образаца, као и ако имате додатних питања која се односе на овај Позив, можете извршити контакт путем електронске поште најкасније до 30. априла 2019. на е-маил адресу: eu4business@ilo.org

MOR нема обавезу да одговори на питања која стигну након наведеног рока. Одговори ће бити објављени најкасније 6. маја 2019. Питања свих кандидата, заједно са одговорима и другим важним обавјештењима у току поступка евалуације биће објављени на интернет страници пројекта EU4Business – www.eu4business.ba, на друштвеним мрежама ILO_EU4Businessкао и на web страници www.partnerstvo.ba

Потребну документацију можете преузети кликом на овај линк.

Comments are closed.