Фонд ПИО Српске активирао кол-центар “Љекари савјетују пензионере”
25. марта, 2020.
Мане комерц врши доставу робе пензионерима на кућну адресу током ванредне ситуације
25. марта, 2020.

Позив привредницима да пријаве проблеме у пословању због вируса корона

Привредна комора Републике Српске упутила је позив привредним друштвима да пријаве проблеме у пословању због вируса корона.

На основу података које Привредна комора добије у току ове седмице, биће креиране мјере за подршку привреди, у циљу сузбијања насталих штета, а подаци ће бити прослијеђени Влади Републике Српске. 

Ово је један од закључака посљедњег састанка Штаба за праћење штетних посљедица вируса корона на стање у привреди Републике Српске.

Анкету Kоморе за прикупљање података о проблемима у пословању привреде можете попунити на овом линку https://eankete.com/sr/anketa/166/korona

Такође, на основу договора постигнутог на састанку Штаба, препоручује се привредницима да, уз минималан ангажман радника, организују минимум процеса рада како бисмо спријечили ширење вируса корона. То конкретно значи да је потребно смањити ангажман радника на најмањи број којим неће бити угрожен процес производње или пружање услуга. Уз то, потребно је увести мјере на заштити здравља радника, као што је константна дезинфекција просторија и опреме, обезбјеђење заштитне опреме, повећање растојања између радника и слично.

На евентуално продужење ове препоруке, утицаће епидемиолошка ситуација у Српској.

Чланови Удружења друштава за осигурање при Привредној комори Републике Српске већ су покренули акцију куповине респиратора, која ће бити реализована наредних дана, а Привредна комора овим путем позива и све остале привреднике, који су у могућности, да још једном покажу своју друштвену одговорност и помогну набавку ових пријеко потребних машина.

Comments are closed.