Стабилна епидемиолошка ситуација у Српцу, настављају се мјере превенције
27. априла, 2020.
Пензионерима омогућено чешће кретање, тржни центри се отварају 1.маја – погледајте и остале мјере
27. априла, 2020.

Позив потрошачима да поново сами очитају струју

У складу са препорукама Владе Републике Српске, а у циљу превенције ширења вируса корона, Електрокрајина из Бањалуке позвала је потрошаче електричне енергије да од 29. априла до 2. маја очитају потрошњу струје и доставе им податке телефоном или мејлом.

Подаци се могу доставити путем бесплатне инфо-линије 0800-50-116, путем Вибер броја 066/711-490 или мејлом callcentar@elektrokrajina.com.

Ови подаци се могу доставити и Радној јединици Електродистрибуције Србац на сљедеће бројеве телефона: 051/745-570, 051/741-004 и 051/741-484.

На интернет страници предузећа www.elektrokrajina.com потрошачи електричне енергије могу пронаћи упутство за очитање дигиталног бројила и правилну доставу података, саопштено је из Електрокрајине.

У саопштењу се додаје да ће се за мјерна мјеста за која не буду достављени подаци од потрошача примјењивати обрачун потрошње на основу утрошене електричне енергије из одговарајућег периода у претходној години, како је то прописано одредбама општих услова за испоруку и снабдијевање електричном енергијом.

Коначна количина испоручене електричне енергије биће утврђена након стицања услова за приступ мјерном мјесту, чиме ће сва неслагања бити коригована у наредном периоду како купци не би били оштећени, додаје се у саопштењу.

Из Електрокрајине наглашавају да настављају са примјеном ванредних мјера на смањењу директних контаката са потрошачима електричне енергије с циљем спречавања ширења вируса корона, а у складу са препорукама надлежних.

Comments are closed.