Одржан велики јесењи маскенбал у организацији Цезара
6. октобра, 2021.
Пет нових случајева вируса корона у Српцу
7. октобра, 2021.

Позив породицама са троје и више дјеце из Српца за добијање “Поносне картице Републике Српске”

Општина Србац, у складу са потписаним меморандумом о сарадњи са Фондацијом “За породицу“, позива родитеље троје или више дјеце, да се пријаве за добијање “Поносне картице Републике Српске”

Kартица породицама доноси попусте приликом куповине или кориштења услуга бројних привредних субјеката, а захтјев се може поднијети сваког радног дана од 7 до 15 часова, у Центру за пружање услуга грађанима у згради Општинске управе гдје можете добити податке о документацији коју је потребно приложити уз захтјев.

Општина Србац је као једна од 23 општине и града у Републици Српској прошле године ушла у пројекат „Поносна картица Републике Српске“ којим је омогућено да породице са троје и више дјеце, без обзира на социјални статус, купују робу и услуге на попуст кога самостално одреди пословни субјект са којим ће Фондација закључити уговор.

Меморандум о сарадњи потписали су начелник општине Млађан Драгосављевић и директор Управног одбора Фондације „За породицу“, Драган Дакић.

На нивоу Републике Српске премашен је број од 250 привредних субјеката партнера овог пројекта код којих се могу остварити попусти од пет до стотину одсто, у зависности од дјелатности, а преговори се воде и са једним бројем привредника из Српца. Један од попуста у Српцу тренутно се може остварити на бензинској пумпи Нестро петрол гдје корисници картице могу купити гориво са попустом од 8 фенинга по литри.

Kуповина код привредних субјеката се обавља уз помоћ намјенске картице која гласи на мајку или стараоца, односно издржаваоца дјеце и која ће важити годину дана, након чега се врши провјера да ли се и даље испуњавају услови, а потом продужава период кориштења.

Барем једно дијете у породици мора бити малољетно а картица ће важити и у години у којој дијете наврши осамнаесту годину живота, будући да ће још увијек похађати средњу школу. Такође је планирано да се омогући што дуже кориштење картице породицама у којима живе дјеца са инвалидитетом.

Процјењује се да мјесечна уштеда по овом основу износи око 200 KМ, што је значајна подршка пронаталитетним мјерама у Српцу.

Оно што је важно, првобитна верзија пројекта је допуњена погодностима за привреднике који буду понудили попусте за власнике „Поносних картица“. Они ће моћи да бесплатно нуде своје производе и услуге на онлајн-продавници која неће бити територијално ограничена и биће намијењена свим купцима, без обзира да ли су власници ових картица или нису.

Пројекат је настао у Србији од стране Покрета за дјецу „Три плус“ из Чачка а намјенску употребу картица гарантује Фондација „За породицу“ која овај пројекат реализује као ексклузивни носилац франшизе за територију БиХ.

Више података о употреби картице и о предузећима која су одобрила попусте може се добити на апликацији “За породицу” за мобилне телефоне која се може преузети са “Гугл плеј стору” ОВДЈЕ, приступом “Вибер” групи “Поносне породице три плус” ОВДЈЕ или на интернет страници Фондације “За породицу”.

Comments are closed.