Попуст на издања Завода за уџбенике и наставна средства током ванредне ситуације
25. марта, 2020.
Препоруке за достављање хране особама у изолацији
26. марта, 2020.

Позив пољопривредницима да се активно укључе у прољећну сјетву

Општинска управа Србац обавјештава пољопривредне произвођаче да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС покренуло активности на омасовљењу засијавања површина за прољетну сјетву.

Ова активност одвија се несметаним током и поред сложене епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве новог вируса корона.

Затражена су одређена финансијска средства од стране ИФАД пројекта како би се сачинили пакети помоћи а који се односе на омасовљење засијавања површина, како за пољопривредне произвођаче тако и за домаћинства која желе да изврше засијавање за своје потребе у овој сјетвеној сезони.

Омогућена су и права на подстицајна средства за: регресирано дизел гориво, премију за млијеко и премију за производњу меркантилне пшенице свим пољопривредним газдинствима, као и онима која нису у Пореској управи пријавили обавезне доприносе за 2019. годину и нису измирили обавезе за противградну накнаду за 2019. годину.

Поред прикупљања података о стању репроматеријала за сјетвену сезону, министарство је у протеклом периоду прикупило податке и о залихама готових производа, млинске, месне и мљекарске индустрије, а предузете су и активности на набавци кукуруза, пшенице и соје.

Све то довољно говори да ресорно министарство активно дјелује за вријеме пандемије корона вируса и предузима активности како би омогућило пољопривредницима да обављају производњу у складу са планом, а нарочито како би биле засијане што веће површине у овој сјетвеној сезони.

Comments are closed.