Још осморо заражених вирусом корона у Српцу
21. јуна, 2020.
Расписани јавни позиви за пет програма запошљавања и самозапошљавања
23. јуна, 2020.

Потврђена четири нова случаја вируса корона у Српцу, засједао штаб за ванредне ситуације

На подручју србачке општине данас су регистрована четири нова случаја обољелих од вируса корона, односно 12 колико је евидентирано у протекла 24 часа, а који се доводе у везу са Дјечијим вртићем “Наша радост”.

Од 17 особа које су тестиране, позитивно је било четворо дјеце из млађе јасличке групе.

Данас су тестиране још 22 особе а ради се о дјеци која су боравила у вртићу и њиховим контактима који углавном показују симптоме болести. Резултати тестирања очекују се током сутрашњег дана.

Укупно је до сада позитивно 13 радника вртића као и деветоро дјеце, од којих је осморо из млађе јасличке и једно дијете из мјешовите групе, као и једна особа средње животне доби која је била у контакту са зараженим дјететом.

Данас је засједао и Штаб за ванредне ситуације општине Србац на којем је закључено да је ситуација неповољнија у односу на протеклу сједницу Штаба, али да стање још увијек није алармантно и држи се под контролом.

“Чињеница је да имамо укупно 23 заражене особе које се повезују са вртићем, али исто тако су идентификовани сви контакти са обољелима и смјештени у изолацију, а њихово здравствено стање се редовно контролише. Уколико се установи да се вирус шири у већој мјери међу становништвом, мораћемо посегнути за оштријим мјерама, о чему ћемо одлучити на наредним сједницама штаба или након препорука од стране Института за јавно здравство или Републичког штаба за ванредне ситуације”, рекао је начелник општине и командант штаба Млађан Драгосављевић и додао да је до данас издато 240 рјешења о кућној изолацији.

Он је препоручио грађанима да све активности сведу на минимум и избјегну већа јавна окупљања, те да обавезно носе заштитне маске у затвореним просторима, поштују социјалну дистанцу и редовно обављају личну хигијену.

Такође се препоручује спортским, омладинским и невладиним организацијама, културно-умјетничким друштвима и другим удружењима грађана да своје активности сведу на минимум до даљег.

О свим евентуалним промјенама епидемиолошке ситуације и новим мјерама које би у складу с тим могле бити уведене, јавност ће бити на вријеме информисана.

 

Comments are closed.