Општинска лига: Реми Братства и Црвене земље, побједе Полета и ОФK Ножичког
9. априла, 2019.
Републички завод за статистику проводи у Српцу анкету о радној снази
10. априла, 2019.

Потребна помоћ Станислави Брковић из Разбоја која болује од рака

Станислава Брковић из Разбоја Љевчанског већ седам година води борбу са тешком болешћу, карциномом кога је до сада два пута оперисала и који се поново враћао. Ова млада жена која је избјегла за вријеме протеклог рата из Доњег Малована код Kупреса а већ више од двије деценије живи у нашој општини, повела је нову битку за излијечење јер су се метастазе поново појавиле.

Њу ускоро очекују нове операције које захтјевају велике финансијске издатке. Иако трошкове њеног лијечења највећим дијелом покрива Фонд здравственог осигурања Републике Српске, Станислава мора самостално сносити добар дио трошкова који ће пратити ток њеног опоравка. 

„Живим у Разбоју са осмогодишњим сином и родитељима који су незапослени. Радила сам годинама као полицијски службеник у Новој Тополи док нисам отишла на боловање на којем се налазим већ осам мјесеци. Сва примања која добијем по основу посла оду ми на отплату кредита и не остаје ми ништа за трошкове лијечења, као и куповину намирница за домаћинство и горива за одласке на честе контроле и терапије. Основне потребе за сина успјевам обезбиједити уз помоћ алиментације у износу од 300 KМ коју плаћа бивши супруг“, рекла је Станислава чије дјевојачке презиме је Марић.

Иако ју је дугогодишња борба са карциномом прилично измучила, како физички тако и психички, наша суграђанка није клонула духом и одлучна је да и овога пута добије најважнију животну битку.

„Нажалост, болест се поново вратила али ја се не предајем. Ускоро ме очекују нови прегледи, првенствено одлазак на снимање ЦТ-ом како би се одредили наредни кораци у лијечењу. Оптимиста сам по природи и вјерујем да ће све бити како треба“, каже Станислава.

Акцију прикупљања помоћи прво су покренули њени земљаци из Kупреса који су јој до сада већ донирали одређена средства а овим путем се позивају и сви људи добре воље из србачке општине да издвоје новац у складу са својим могућностима како би јој пружили потребну помоћ у процесу излијечења.

Прилози се могу слати преко Western Union на адресу Брковић Станислава, Разбој Љевчански Србац или се могу уплатити на њен жиро рачун који је отворен у Сбербанци на број: 5672915000097638.

Отворен је и девизни рачун у Сбербанци на име Станиславе Брковић за уплате из иностранства:

SWIFT: SABRBA2B

BA: 395676035414842128

Помоћ се може уручити и лично Станислави Брковић у њеном домаћинству у Разбоју Љевчанском.

 

Comments are closed.