Расписан јавни позив за пројекте младих из Српца у вриједности од 12 хиљада KМ
3. августа, 2020.
Још један случај вируса корона у Српцу
5. августа, 2020.

Потписан уговор са ИРБ-ом: За развој пластеничке производње у Српцу 76 хиљада KМ

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић потписао је јуче уговор са представницима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске о додјели бесповратних средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Српској у 2019/2020. години.

Општини Србац је на овај начин одобрен пројекат развоја пластеничке производње у вриједности од око 76 хиљада KМ од чега ће бесповратна средства износити 53.196 KМ а остатак ће обезбиједити корисници пројекта.

Тиме ће бити настављена традиција стварања што бољих услова за развој повртарске производње на подручју наше општине.

Уговоре о додјели бесповратних средстава потписало је још осам локалних заједница, градови Градишка, Бијељина и Приједор, те општине Нови Град, Фоча, Хан Пијесак, Рогатица и Мркоњић Град.

Вриједност финансираних пројеката у шестом годишњем циклусу Финансијског механизма износи око 1,1 милион KМ, од чега 690.000 KМ представљају бесповратна средства Финансијског механизма, а остатак властито учешће корисника.

Финансијски механизам успостављен је како би пружио подршку реализацији приоритета утврђених стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској.

Средства за његово функционисање у овом циклусу обезбиједили су Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Влада Швајцарске путем Развојног програма УН /УНДП/ у БиХ.

Comments are closed.