„Ц.Е.З.А.Р.“ кренуо са уређењем градског парка у Српцу
26. септембра, 2019.
Вински сонети очарали србачку публику
27. септембра, 2019.

Посјетили обољелу кћерку погинулог борца из Нове Веси и уручили помоћ

Представници Борачке организације општине Србац учинили су хуман гест према породици Богољуба Илића, погинулог борца Другог батаљона србачке лаке бригаде, поријеклом из Нове Веси.

Они су посјетили 43-годишњу Богољубову кћерку Даницу Лугоњић која живи у Дервенти са мужом Душком (49) и који је такође био борац Војске Републике Српске а сада је ратни војни инвалид девете категорије са инвалиднином од 34 KМ. Њих двоје у домаћинству живе са кћерком Михајлом која похађа седми разред основне школе.

Чланови Борачке организације из Српца уручили су им новчану помоћ од 300 KМ коју су прикупили уз помоћ Општине Србац.

Даница и Душко запослени су у Творници обуће „Амика“ у Дервенти. У августу прошле године Даница је тешко обољела због чега је имала двије операције ноге у Београду али до изљечења није дошло, тако да је остала везана за постељу.

До сада су им помагали углавном комшије и пријатељи, а највише радне колеге из творнице “Амика”.

У делегацији која је обишла ову породицу били су предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан, предсједник Одбора породица погинулих и несталих бораца Бранко Граховац и предсједник мјесне Борачке организације Нова Вес, Радован Тошић.

Представници Борачке организације Србац у повратку су посјетили манастир Осовица и том приликом запалили свијеће и помолили се пред иконом Пресвете Богородице Тројеручице за покој душе 147 погинулих и несталих бораца из општине Србац.

 

Comments are closed.