Стојан Чекић посјетио Слогу и наградио најбоље пјетлиће
10. августа, 2021.
Нових 11 случајева вируса корона у Српцу, сутра сједница Општинског штаба
10. августа, 2021.

Поново ради биоскоп у Српцу: Нечиста крв и Неукротиви Спирит 1. септембра

Након дуже времена Српчани ће поново бити у прилици да гледају најновије домаће и свјетске биоскопске хитове захваљујући сарадњи Центра за културу и спорт и Оскар филма из Бањалуке.

Филмске пројекције нису организоване протеклих мјесеци због пандемије вируса корона, али ће у сриједу 1. септембра Дом културе у Српцу поново отворити своја врата за љубитеље филмске умјетности.

Тог дана биће приказана два филма, анимирани спектакл „Неукротиви Спирит“ са почетком у 17 часова и домаћи филм “Нечиста крв – грех предака” у 19 и 21 час. Цијена улазнице је 4 KМ.

Неукротиви Спирит је својеврсни наставак анимираног филма „Спирит: Храбри коњ Дух“ из 2002. године. Ова епска авантура говори о тврдоглавој дјевојци која жуди за мјестом којем припада и која открива сродну душу када јој се живот преплете са дивљим коњем, Неукротивим Спиритом.

Инсерт из филма „Неукротиви Спирит“ можете погледати ОВДЈЕ.

Филм „Нечиста крв – грех предака” заснован је на дјелима Боре Станковића а снимљен на основу давно изгубљеног сценарија Војислава Воје Нановића. Прати причу о Хаџи Трифуну, угледном српском трговцу, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом.

Док Трифун припрема два сина да га наслиједе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови него и сама његова породица.

За потребе филма изграђена је реплика Врања из 19. вијека, уз величанствену сценографију.

Улоге тумаче Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Kатарина Радивојевић, Феђа Штукан, Тим Сејфи, Нела Михаиловић, Марко Грабеж, Александар Ристовски, Недим Незировић, Дејан Бућин, Теодора Драгићевић, Милица Гојковић и Ваја Дујовић.

Инсерт из филма „Нечиста крв – грех предака“ можете погледати ОВДЈЕ.

 

Comments are closed.