Шпирићи из Старог Мартинца који су поплављени седам пута добијају нову кућу
6. августа, 2019.
Петнаести Гастро фест у недјељу 1. септембра у Бардачи
7. августа, 2019.

Помјерена старосна граница корисника услуга Извора

Након љетне паузе од мјесец дана, Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама ,,Извор“ окупило је у четвртак 1.августа, своје чланове и поново почело са радом.

,,Дјеци са посебним потребама на услузи ће у Центру током августа бити хабарт када за подводну масажу, а од 2. септембра почеће и остале редовне активности и услуге дефектолога, логопеда, физиотерапеута, психолога и радионице“, изјавила је предсједница удружења Мира Татић.

Удружење је ових дана добило рјешење Министарства здравља и социјалне заштите РС о проширењу обухвата дјеце и одраслих, јер испуњава све потребне услове за обављање дјелатности социјалне заштите у складу са чланом 82. став 3. Закона о социјалној заштити РС.

По ријечима предсједнице Татић, то значи да ће од сада бити обухваћена сва лица са инвалидитетом наше општине која буду жељела да корсите услуге Центра, без обзира на старосну доб.

„Све је исто само смо промiјенили шифру дјелатности социјалног рада, а то значи да ће овдје бити обухваћени и старији корисници који буду жељели да се друже у удружењу Извор, без обзира на године старости. Сви који имају рјешење о категоризацији могу доћи код нас да се учлане и постану корисници центра“, каже Татић.

Она додаје да јој је познато да још има лица са посебним потребама на подручју општине Србац, односно лица преко 25 година. Они који не желе услуге логопеда и дефектолога, могу се само учланити у Извор и доћи да се друже кроз радионице и приредбе.

Kомисија Министарства здравља констатовала је да србачко удружење испуњава опште услове за обављање дјелатности социјалне заштите које корисницима обезбјеђује дневно збрињавање и то у погледу самог грађевинског објекта, локације, просторије за стручни рад са корисницима и другим прикладним садржајима за реализацију културно-забавних активности.

,,Одборници србачког парламента уступили су објекат Центра за дјецу са посебним потребама на трајно кориштење удружењу Извор гдје је тренутно учлањен 51 корисник, с тим што је 38 дјеце категорисано, а осталих 13 није и користе само њихове поједине услуге“, каже предсједница Татић.

Она овим путем позива родитеље дјеце са инвалидитетом који до сада, из било ког разлога, нису користили услуге, да им се придруже, без обзира на старосну доб. Учлањење и све услуге су бесплатне.

Comments are closed.