Успјешно реализована прва фаза пројекта развоја пластеничке производње
3. јуна, 2021.
Фонд солидарности помогао набавку столарије демобилисаном борцу Веселину Kрагуљу
3. јуна, 2021.

Полицијска станица Србац позива грађане да користе СМС сервис за добијање информација

Полицијска станица Србац позива грађане да користе СМС сервис којим могу уштеђети вријеме у ситуацији када чекају нови лични документ и који их подсјећа да им истиче лични документ или регистрација возила.

Самим тим, избјегавају гужве, чекање у реду и могућност заразе и ширења вируса корона.

Руководилац Одсјека за управно-правне послове Полицијске станице Србац, Вида Митраковић каже да одсјек, као локација за издавање личних докумената, ради од 7 до 15 часова сваким радним даном.

„Грађани слањем СМС-а на број 091-110-122 могу да изврше провјере у регистрима МУП-а, и то: увид у статус докумената (лична карта, возачка дозвола, путна исправа), затим увид у новчане казне и уплате, појединачне по броју налога и укупне, увид у изречене казнене бодове – појединачне по броју налога са датумом истека и збирне са датумом истека, те увид у регистрацију моторног возила“, рекла је Митраковић.

Грађани могу да се пријаве на сервис ако желе да добију обавјештење из регистара МУП-а, и то: обавјештење о истеку важења документа, обавјештење о престанку важења изречених казнених бодова, као и обавјештење о истеку важења регистрације.

„Путем СМС сервиса, грађани се могу пријавити да добијају обавјештења за све наведене сервисе или појединачне, а исто тако, одјава са сервиса може бити појединачна или за све наведене информације”, рекла је Митраковић.

Услов за кориштење услуге СМС сервиса је да грађанин лично пријави свој број мобилног телефона у организационој јединици МУП-а Републике Српске надлежне за издавање личних докумената у мјесту у којем има пријављено пребивалиште.

„Пријава броја телефона се може извршити приликом подношења захтјева за издавање неког од личних докумената, регистрације возила или накнадно”, изјавила је Митраковић и додала да је цијена услуге СМС-а 0,10 KМ по поруци и могу да је користе сви грађани без обзира на оператера чији су претплатници.

Митраковић је истакла да је законски рок за издавање путних исправа 30 а за личну карту 15 дана.

„Путне исправе се могу издати и по хитном поступку у року од 72 сата, уз доплату од 200 KМ, осим у случајевима када се деси смртни случај или у случају хитног одласка на лијечење у иностранство. Цијена путне исправе за дјецу до три године је 35 KМ ,за узраст од три до18 година 45 KМ, а преко 18 година 55 KМ“, рекла је Митраковић.

Детаљније информације о намјени и кориштењу СМС сервиса доступне су на Интернет сајту министарства на адреси: www.mup.vladars.net

 

Comments are closed.