Стање безбједности у србачкој општини задовољавајуће
13. децембра, 2019.
“Ц.Е.З.А.Р.“ уручио 20 волонтерских књижица, за волонтера године проглашена Надежда Гаврић
13. децембра, 2019.

Полицајци скренули пажњу на болести овисности и опасности на интернету

Припадници Полицијске станице Србац организовали су ових дана разне едукације за грађане и ученике Основне школе „Вук Kараџић“ из Ситнеша.

У циљу спрјечавања малољетничке деликвенције и превенције насиља које се врши путем интернета, службеници Полицијске станице Горица Стојаковић и криминалистички инспектор Марко Ђукић одржали су предавање за ученике виших разреда основних школа на тему ,,Опасности од интернета и безбједно кориштење друштвених мрежа“.

Циљ је био да се ученицима укаже на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно употребљавају друштвене мреже, али и на друге безбједносне ризике са којима се могу суочити усљед неправилне употребе интернета.

Ученицима је презентован и начин на који треба да користе и заштите свој профил на друштвеној мрежи Фејсбук како не би дошло до одређених негативних појава и злоупотребе од стране других лица.

Полицијска станица Србац укључила се и у обиљежавање мјесеца борбе против болести зависности. Министарство унутрашњих послова РС покренуло је кампању под слоганом ,,Само је породица прави избор“ с циљем да се јавност упозори на све штетности и посљедице које настају конзумирањем наркотика.

Тим поводом полицијски службеници су данас грађанима дијелили промотивни материјал који садржи основне информације о најчешће употребљаваним дрогама и њиховом штетном ђеловању на човјеков организам, начинима правовременог препознавања почетних симптома код лица која конзумирају дрогу и друге корисне информације.

„Овим путем позивам грађане који имају информацију или код младих примијете понашање које упућује на могућу употребу наркотика да о томе обавијесте Полицијску станицу Србац“, рекао је командир Небојша Новаковић.

По његовим ријечима, стање на подручју наше општине је задовољавајуће и током контрола је евидентиран само један случај злоупотребе опојних дрога.

 

Comments are closed.