Србачки фудбалери и рукометаши остварили убједиљиве побједе протеклог викенда
21. маја, 2019.
Српчани освојили три награде на тракторијади у Пољској
22. маја, 2019.

Полазници вртића посјетили основну школу у Српцу

All-focus

Полазници старијих васпитних група Дјечијег вртића ,,Наша радост” Србац посјетили су данас Основну школу ,,Јован Јовановић Змај” Србац с циљем упознавања будућих школараца са учитељима, просторијама и обавезама које их очекују. У пратњи малишана биле су директорица вртића Дијана Миланковић и васпитачице, а дочекале су их замјеник директора школе Мануела Рађевић, учитељице и ученици првог разреда.

,,Сваке године организујемо ову активност како би дјеци приближили све оно што их чека од септембра и припремили их за промјене које слиједе. Желимо да они сами виде шта раде ђаци, како су уређене учиониоце, а све то чинимо да би они што лакше прихватили велику промјену која их чека”, изјавила је за Радио Србац васпитачица Ружица Малешевић.

Замјеник директора Мануела Рађевић каже да је жеља за добром сарадњом ове двије установе обострана, а заједнички циљ им је што боље припремити дјецу за нову фазу одрастања и образовања.

Малишани кажу да им је било забавно и да се радују поласку у школу.

Србачки вртић укупно има 174 полазника, од којих 55 ове године полази у школу. С циљем припреме дјеце за школске обавезе, 54 дјеце, која нису редовни полазници, похађа тромјесечни припремни програм пред полазак у школу.

 

Comments are closed.