Изложба слика са лакташке колоније у четвртак 10. децембра у Српцу
7. децембра, 2020.
Прикупљено 5053 КМ за Мињу Матић на другом хуманитарном базару у Српцу
7. децембра, 2020.

Покривена кућа ратном војном инвалиду Зорану Црномарковићу из Разбоја Љевчанског

Уз помоћ Фонда солидарности Борачке организације Србац јуче је завршено покривање куће ратном војном инвалиду шесте категорије Зорану Црномарковићу из Разбоја Љевчанског.

Зоран је на озренско-возућком ратишту доживио тешко рањавање и вишеструки прелом ноге. Живио је у неусловним просторијама и самостално није био у могућности обезбиједити неопходне стамбене услове.

На иницијативу и приједлог Мјесне борачке организације Разбој Љевчански, Фонд солидарности обезбиједио је комплетан грађевински материал у вриједности од четири хиљаде KМ за изградњу куће површине око 30 квадрата. Члан Скупштине Борачке организације, Јордан Kуваља, повео је акцију на обезбјеђењу грађевинског плаца и градњи куће. Почетком јесени започело се са акцијом и јуче је „кућа солидарности“ коначно покривена.

Уз захвалност Борачкој организацији и Јордану Kуваљи, Зоран Црномарковић се захваљује и предузећу “Хидрокоп” које је пружило помоћ у неопходним количинама шљунка, пијеска и бетона, Општини Србац на плацу, Драгану Штрбцу предсједнику Мјесне борачке организације Разбој Љевчански на покретању акције и добровољном раду, Мили Јокићу главном мајстору те другим комшијама и саборцима који су бесплатним радом допринијели да се кућа изгради.

Одборник и један од иницијатора акције, Јордан Kуваља, каже да се настављају активности како би се кућа што прије довела у услове становања.

“У наредном периоду радиће се на уређењу просторија како би Зоран што прије уселио у свој нови дом, а Зоранов комшија Велибор Љубојевић који ради у Холандију набавио је материјал за унутрашње уређење просторија и купатила док су новчану помоћ пружили Живко Савић који ради у Аустрији и Драго Црномарковић”, каже Kуваља.

Акцији покривања куће присуствовали су и предсједник Борачке организације Горан Плотан и потпредсједници Горан Тривунић и Бранко Граховац.

“Ово је друга кућа која је изграђена материјалом који је обезбиједио Фонд солидарности Борачке организације Србац а помогло се још шесторици бораца у побољшању стамбених услова, тако да је план Фонда за 2020. годину испуњен”, рекао је Плотан.

Он је за сљедећу годину најавио изградњу три куће и пружање помоћи за 11 чланова Борачке организације у адаптацији и опремању постојећих стамбених јединица.

Плотан је још једном позвао сва правна и физичка лица која су у стању да новчано помогну Фонд солидарности да то и учине како би се реализовало планирано за 2021.годину.

Према његовим ријечима, након што се Фонд солидарности писменим захтјевом за донацију новчаних средстава обратио јавним предузећима, привредним и другим субјектима на подручју општине Србац, стигле су прве уплате на жиро рачун Фонда у износу од 100 KМ које су извршили Kаолин промет доо Србац, Енса БХ Пријебљези и Стојковић доо Србац, док је износ од 200 KМ на рачун Фонда уплатила Здравствена установа Др Голић из Српца.

У новембру је канцеларију Борачке организације посјетио и Остоја Сувајац из Влакнице који се налази 31 годину на привременом раду у Швајцарској и који је предсједнику Борачке организације Горану Плотану, уручио донацију за Фонд солидарности у износу од 500 KМ.

 

Comments are closed.