Честитка начелника Млађана Драгосављевића поводом католичког Божића
24. децембра, 2020.
Омладински стонотениски клуб Србац и званично почео са радом
25. децембра, 2020.

Покренута платформа за заштиту животне средине на подручју општине Србац

Удружење грађана ”Цезар” из Српца у сарадњи са Центром за економски и рурални развој” ЦЕРД” Лакташи, одржало је данас презентацију пројекта заштите животне околине под називом ”Eko hub” који ће се у наредне двије године проводити на територији три општине и једног града, и то у граду Градишка и општинама Лакташи, Kозарска Дубица и Србац.

“Eko hub Лакташи је чвориште које ће поспјешити умрежавање организација цивилног друштва, институција, локалних самоуправа, стручних лица, приватних компанија, медија, школа и младих на циљном подручју за заједничко дјеловање”, рекао је Миодраг Матавуљ директор Центра за економски и рурални развој.

Он је рекао да је у Српцу одржан иницијативни састанак за покретање заједничке платформе, те овим путем позвао све заинтересоване за заштиту човјекове средине да им се придруже.

“Сљедећи корак, како смо се данас договорили, требало би да буде “Еко шетња” у Српцу, коју планирамо организовати у марту наредне године и на тај начин дати свој допринос за чистији и љепши Србац”, рекао је Матавуљ.

Према ријечима извршне директорице “Цезара” Тање Шњегота, данашњи састанак имао је за циљ повезивање организација и осталих заинтересованих актера на пољу заштите животне средине.

Реализација пројекта је планирана у периоду од 2020. до 2022. године.

 

Comments are closed.