Формирана комисија за израду правилника о пројекту зграде за младе брачне парове
29. новембра, 2021.
Одржани пети дјечији фолклорни сусрети у Кукуљама
30. новембра, 2021.

Покренута кампања „Буди опрезан – оружје није играчка“

Министарство унутрашњих послова Републике Српске средином новембра покренуло је кампању под називом „Буди опрезан – оружје није играчка“ која траје до 31. децембра.

Kомандир Полицијске станице Србац, Синиша Шњегота, рекао је да је циљ кампање упознати грађане о могућим посљедицама које произилазе из незаконите и нестручне употребе ватреног оружја, посебно на мјестима гдје се окупља већи број људи, као што су прославе, свадбе, крштења и рођендани.

„У складу са законом, казне за овакве прекршаје, у зависности од тежине, крећу се од од 400 до 1200 KМ па све до казне затвора у трајању од пет до 20 година“, рекао је Шњегота.

Он додаје да је законом забрањено кориштење ватреног оружја на јавним мјестима, али појединци то и даље чине доводећи себе и друге у опасност.

„На подручју Полицијске станице Србац у протеклих пет година евидентирана су два прекршаја по овом основу и то неовлаштена употреба оружја и наношење тешких тјелесних повреда због нестручне употребе ватреног оружја током одржавања свадбеног весеља у Повеличу“, казао је Шњегота.

Из Полицијске станице Србац апелују на грађане да весеље не смије да буде повод за употребу ватреног оружја јер сваки испаљен метак мора негдје завршити и може нанијети озбиљне повреде.

 

Comments are closed.