Србачки ловци се надметали у гађању глинених голубова, побједник Живко Влајнић
20. јула, 2020.
Мјере продужене до 3. августа, маске обавезне на отвореном гдје није могућа дистанца
20. јула, 2020.

Појачана контрола возача двоточкаша

Министарство унутрашњих послова Републике Српске ове седмице појачано ће контролисати учеснике у саобраћају, посебно возаче мотоцикла, лаког мотоцикла, мопеда, бицикла и електричног тротинета.

Током контроле у саобраћају биће кориштени службени мотоцикли, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Из МУП-а Српске напомињу да је у току кампања “Вози опрезно, путуј безбједно”, коју Министарство реализује током јула и августа на подручју цијеле Српске, и подсјећају да је у току ова два мјесеца 2018. и 2019. године евидентиран највећи број саобраћајних незгода, 19 одсто од укупног броја незгода у тим годинама.

Подаци говоре да су у саобраћају најугроженији возачи моторних возила, јер је од укупног броја погинулих њих било 23 или 29,5 одсто.

Погинуло је 14 пјешака или 17,9 одсто, док су на трећем мјесту по угрожености возачи мотоцикала 12 или 15,4 одсто од укупног броја смртно страдалих лица.

У јулу и августу 2018. и 2019. године погинуло је пет бициклиста или 6,4 одсто, додаје се у саопштењу МУП-а Републике Српске.

МУП Републике Српске апелује да се сви учесници у саобраћају придржавају прописа и вожњу прилагоде условима на путу и временским приликама.

Comments are closed.