Рад са странкама у Општинској управи продужен до 14 часова
28. априла, 2020.
Обавјештење за све спортске организације са сједиштем у Републици Српској
29. априла, 2020.

Појачана контрола брзине кретања возила на србачким путевима

Полицијска управа Градишка обавјештава возаче моторних возила да се од 27. априла до 10. маја 2020. године, на путевима које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у које спадају и путеви на подручју општине Србац, врши контрола учесника у саобраћају, аутоматским мјерењем прекорачења допуштене брзине кретања помоћу радарских система ”Гатсо”, тзв. ”пресретачи”.

Евидентирање прекршаја врши се у покрету, истовремено у доласку и одласку, с тим што ће прекршаји евидентирани у одласку бити санкционисани директном контролом, а у доласку накнадном обрадом, те ће возачи добити обавјештење о учињеном прекршају на пријављену адресу пребивалишта.

Такође, од 23.04. до 31.05.2020. године, контрола брзине кретања возила врши се и аутоматским уређајем за мјерење брзине ’’Tru Cam I ’’. Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системом, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Битно је напоменути да наведени уређаји посједују меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.

Comments are closed.