Организован традиционални пријем за вјерске заједнице
11. јануара, 2022.
Богојављенско пливање за Часни крст у сриједу 19. јануара
12. јануара, 2022.

Погоршана епидемиолошка ситуација: За шест дана 76 нових случајева короне у Српцу

На подручју србачке општине од сриједе 5. јануара до данас регистровано је чак 76 нових случајева вируса корона, што је највећи пораст броја заражених још од почетка пандемије, а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем.

Ради се о 37 мушких и 39 женских особа, међу којима предњаче особе млађе и средње животне доби. Највећи број лица позитивних на нови вирус има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији, док један број има теже тегобе и упућен је на болничко лијечење.

Из здравствених установа у Српцу поручују да се тренутно налазимо у једном од највећих удара вируса корона који је проузроковао повећање броја обољелих који се јављају на преглед због респираторних тегоба, што здравствени систем у овом тренутку не може адекватно испратити. Из тог разлога моле се пацијенти на разумијевање, а нарочито они који имају потребу за редовне контроле које је, како кажу, пожељно одгодити док се овај талас не смири.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да се обавезно придржавају епидемиолошких мјера, а нарочито ношења маски на јавним мјестима, уз избјегавање свих ризичних окупљања.

„Позивамо грађане да приступе бесплатној вакцинацији која се може извршити без заказивања у србачком Дому здравља јер је овај вид заштите најбољи начин да се одбранимо од новог вируса и зауставимо ток ширења пандемије“, наводе у штабу.

У србачком Дому здравља данас је на распореду била Фајзер вакцинација и ревакцинација а сутра од 10 до 13 часова биће вршена Спутњик В вакцинација и ревакцинација. У четвртак је предвиђена Синофарм вакцинација и ревакцинација за особе које су вакцинисане 20. и 23. децембра док у петак 14. јануара неће бити вршена имунизација становништва.

У Републици Српској је такође у порасту број новозаражених вирусом корона. У посљедња 24 часа извршено је тестирање 763 лабораторијска узорка путем PCR теста а вирус корона откривен је код 393 особе. Институту за јавно здравство РС пријављено је 11 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 443 а на респиратору је 40 особа.

Comments are closed.