У посљедња два дана шест нових случајева вируса корона у Српцу
16. октобра, 2020.
Још шест случајева вируса корона у Српцу
18. октобра, 2020.

Погоршана епидемиолошка ситуација у Српцу, нових 17 случајева вируса корона

На подручју србачке општине у протекла 24 часа драстично је погоршана епидемиолошка ситуација јер је од 22 тестирана узорка регистровано 17 нових случајева вируса корона, што је рекордан број у једном дану од почетка пандемије.

Ради се о десет мушких и седам женских особа, од чега је осам мушкараца млађе а двојица средње животне доби, те пет млађих и по једна жена средње и старије животне доби.

Сви заражени су смјештени у кућну изолацију и углавном имају блаже симптоме, док је жена старије животне доби, због тежих симптома, упућена на болничко лијечење.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању контаката и њиховом стављању под здравствени надзор.

Из структуре обољелих види се да у посљедње вријеме све чешће оболијевају млађе особе, које на тај начин потенцијално шире вирус у заједници и тиме животно угрожавају ризичне категорије, у које спадају старије особе и особе са хроничним обољењима.

Такође је присутан све већи број теже обољелих и међу млађим особама, што свједочи да млади нису изузети од ове пошасти и да треба да покажу савјесност и одговорност и примјерним понашањем заштите себе и друге.

Штаб за ванредне ситуације општине Србац поново апелује грађанима да поштују мјере и препоруке надлежних институција јер је епидемиолошка ситуација крајње озбиљна.

„Уколико број обољелих и даље буде у порасту, на наредној сједници штаба ћемо размотрити евентуално увођење додатних мјера у односу на посљедњу наредбу, што је и препорука Републичког штаба за ванредне ситуације“, каже се у апелу Штаба.

 

Comments are closed.