Расписани конкурси у оквиру пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”
22. фебруара, 2019.
Александар Глишић потписао уговор са трофејним клубом из Јерменије
22. фебруара, 2019.

Подршка ресорног министарства пројектним активностима у основној школи у Српцу

????????????????????????????????????

Директор Основне школе “Јован Јовановић Змај” Србац, Славко Драгосављевић, састао се ових дана у згради Владе Републике Српске са помоћницом министра за омладину, Бранком Малешевић. Они су разговарали о пројекту „Побољшање квалитета живота младих у руралним дијеловима општине Србац кроз капитална улагања и игралишта и пратећу инфраструктуру“, који је успјешно реализован уз подршку Министарства породице, омладине и спорта.

Министарство је, у циљу подршке развоју здравих стилова живота дјеце и младих у општини Србац суфинансирало прошле године изградњу мини теретане на отвореном у кругу подручне школе у Ножичком.

„За те намјене је издвојено 7.000KМ и планирани садржаји су од прољећа 2018. године доступни младима у овој општини. Ово је изузетно значајно, јер се на овај начин младима из руралних средина пружају могућности приближне онима које имају млади у приградским и градским насељима“, истакла је Малешевићева.

Директор школе, Славко Драгосављевић захвалио се Министарставу на подршци и рекао да ће активности бити настављене.

„Планирано је да се у наредном периоду ученицима завршних разреда ове основне школе, који већ спадају у популацију младих, путем школских, ваннаставних активности, промовише волонтирање и активно учешће младих у друштву и корист коју од тога имају млади, али и на који начин да доприносе развоју локалне заједнице“, закључио је Драгосављевић.

Comments are closed.