Тринаест нових случајева вируса корона у Српцу
15. септембра, 2021.
Дан националне заставе обиљежен и у ОШ ,,Доситеј Обррадовић“ Разбој Лијевче
15. септембра, 2021.

Подршка изградње куће породици Стојковић стигла из Америке

Четверочлана породица Драгана Стојковића из Ситнеша живи годинама у трошној кући која не пружа било какве услове за живот и боравак у њој, о чему смо већ писали.
Захваљујући Сњежани Адамовић родом из Лепенице и свим нашим људима добре воље који су запослени у Америци и шире, ових дана је прикупљено 2.176 марака за помоћ у изградњи нове куће породици Драгана Стојковића из Ситнеша. Новчани износ од 500 америчких долара уплатио је ових дана и Српчанин Зоран Берић који живи у Америци и који често помаже родни крај.
Свештеник лепеничке парохије Ненад Ђурић захваљује се људима доброг срца који су овом иницијативом дали свој допринос хуманитарној акцији “Нови дом – нови почетак”.
“Новац је уручен Стојковићима. Хвала вам што сте увјек уз нас, и да имате још много успјешних иницијатива. Свако добро вам желим”, рекао је свештеник Ђурић.
Лепеничка парохија покренула је почетком априла ове године хуманитарну акцију под називом ,,Нови дом-нови почетак“ за изградњу куће породици Драгана Стојковића из Ситнеша. Ради се о четверочланој породици, коју чине родитељи и двије малољетне кћерке. Драган је незапослен, повремено иде у дневнице, а кћерке Kатарина и Сузана похађају основну школу.
Завршени су зидарски радови, и у припреми је кровна конструкција. У жељи да помогну овој попродици, представници Борачке организације Србац из свог текућег пословања и уштеде обезбиједили су крајем августа средства за цемент потребан за другу плочу.
Kако би се убрзали радови и кућа покрила до зиме, људи доброг срца средства могу директно уручити породици, затим у црквама лепеничке парохије у кутијама који су предвиђене за то или путем уплате на жиро рачун: Сбербанк 567 353 5000 350 292,  на име Драган Стојковић.

Comments are closed.