У дјечијем вртићу у Српцу свечано испраћена 42 мала матуранта
21. јуна, 2019.
Промоција књиге Здравка Ђукића
21. јуна, 2019.

Подјела диплома за средњошколце

У Центру средњих школа ,,Петар Kочић“ Србац, синоћ је уприличена свечана додјела диплома за 55. генерацију матураната. Средњошколски центар ове године је испратио 142 ученика, а међу њима је 17 одликаша, од којих су три ученика вуковца. На почетку свечаности, матурантима се обратио директор школе Миленко Живанић, који је истакао да је ово била још једна успјешна генерација. Ученицима је пожелио срећу у будућности и званично за ученика генерације прогласио Соњу Стојичевић.

Соња је данас отпутовала у Београд на Бели двор, гдје престолонасљедник Александар Други Kарађорђевић организује пријем за успјешне ђаке.

Осим ученика генерације, Вукову диплому добили су и ученици Филип Делевић и Живојин Сувајац.

Овом приликом, директор Живанић је уручио захвалнице просвјетним радницима, који су дали посебан допринос промоцији ове образовне установе, а то су професорица српског језика и књижевности Бранка Kесер, која води новинарску секцију и са ученицима уређује интернет страницу школе и професор музичке културе Недјељко Kусић, под чијим вођством дјелује Етно група ,,Споменке“. Захвалнице су добиле и ученице које су чланови новинарске секције и етно групе.

У Центру средњих школа ,,Петар Kочић“ Србац, завршен је први уписни рок, а за ученике је у току љетњи распуст, који ће трајати до 2. септембра.

 

 

Comments are closed.