Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Ускрс
10. априла, 2020.
Маске и рукавице од данас обавезне, максимално три особе у групи
11. априла, 2020.

Подијељено 120 пакета помоћи за најугроженије уз помоћ Центра за социјални рад

Радници Центра за социјални рад Србац завршили су подјелу 120 прехрамбено-хигијенских пакета за старија социјално угрожена лица и кориснике права на новчану помоћ, а пакете је обезбиједила Влада Републике Српске у сарадњи са Тропик продавницама.

“Пакети су заиста од велике важности за наше кориснике и добро ће им доћи с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, јер највећи број њих живи од права на новчану помоћ коју редовно исплаћујемо до 20. у мјесецу “, рекла је директорица Центра за социјални рад, Слађана Поткоњак.

Она додаје да су пакети хране и хигијенских средстава уручени најугроженијој категорији грађана, корисницима новчане помоћи старосне доби преко 65 година, који немају никаквих примања и о којима нема ко да брине.

Радници Центра су уз пакете подијелили и заштитне маске социјално угроженим лицима који нису били у могућности да их набаве сами.

“Овом приликом захваљујем чланицама Удружења жена Србац које су сашиле и донирале 270 заштитних маски, од чега је 160 намијењено за социјално угрожена лица, 60 маски за породице из Малих Ситнеша и 50 за штићенике Дома за дјецу без родитељског старања ” Рада Врањешевић” Бања Лука, гдје је тренутно смјештено петоро дјеце из србачке општине”, рекла је директорица Слађана Поткоњак.

Протеклих дана у општини Србац реализована је хуманитарна акција подјеле 100 пакета хране и средстава за хигијену социјално угроженим домаћинствима које је обезбиједила Општинска управа у складу са списком Центра за социјални рад и 15 пакета помоћи старачким домаћинствима које је обезбиједио Црвени крст Србац.

Comments are closed.